Heeft Packmee last van kledingdiefstal?

Kledingdiefstal, het gebeurt tegenwoordig steeds vaker dat er kleding wordt gestolen uit de kledingcontainer, meldde de NOS op 28 september 2013. Dat is erg nadelig, want dat betekent dat er minder opbrengsten zijn voor de goede doelen die kledinginzamelaars steunen. Voor Packmee speelt kledingdiefstal gelukkig niet, omdat je de kleding rechtstreeks meegeeft aan de pakketbezorger van Post NL of zelf naar het postkantoor brengt. Onze moderne manier van inzamelen biedt dus ook hier voordeel.

Waarom is er kledingdiefstal uit kledingcontainers?

Kledinginzamelaars verkopen de ingezamelde kleding meestal aan gespecialiseerde sorteerbedrijven. De sorteerbedrijven, de naam zegt het al, sorteren de kleding. Bruikbare kleding wordt doorverkocht en wordt in bijvoorbeeld Afrika of Azië opnieuw gedragen. Niet-bruikbare kleding wordt tot vezels verwerkt, die vervolgens worden hergebruikt. Oude kleding inleveren levert geld op. De prijs die op de wereldmarkt betaald wordt voor gebruikte kleding, is de afgelopen periode flink gestegen. Dieven weten dit ook, en dit maakt kledingdiefstal uit containers voor hen extra aantrekkelijk.

KledingDiefstal uit containers met name in de grote steden

De kledingdiefstal vindt vooral plaatst in grote steden als Eindhoven, Rotterdam en Den Haag. Dieven breken de kledingcontainers open of klimmen erin. Ook bieden ze mensen met een zak vol kleding aan deze voor hen in de container te doen. De kleding verkopen ze vervolgens zelf. Om de diefstal tegen te gaan, worden er maatregelen genomen zoals het dagelijks legen van de containers. Deze maatregelen zijn kostbaar, waardoor er een lagere opbrengst is voor de goede doelen. Dat is zonde.

Dief verstopt zich in kledingcontainer

In juli reageerde de politie van Eindhoven op een melding dat drie verdachte personen zich ophielden bij een kledingcontainer. Toen zij daar aankwamen, troffen zij slechts twee personen aan. Wat bleek? De derde had zich in de container verstopt, vermoedelijk om de kledingzakken aan zijn twee handlangers te geven. Pas toen de agenten dreigden de container open te breken, kwam de man eruit. De auto van het aangehouden drietal zat vol met kledingzakken voor het goede doel. Je ziet hoe gemakkelijk het kan zijn om de kleding uit de container te stelen.

Kledingdiefstal is Geen probleem bij Packmee

Extra maatregelen tegen kledingdiefstal uit kledingcontainers kosten natuurlijk geld. Dat gaat ten koste van de opbrengst voor het goede doel. Packmee heeft dit probleem niet. Zolang je de kleding zelf gratis meegeeft aan de pakketbezorger van PostNL of inlevert op een postkantoor zonder tussenkomst van een ander, is er geen enkel risico op diefstal. Dat betekent dat er meer overblijft voor de goede doelen van Packmee: KiKa en Stichting Kinderpostzegels. 

Bronnen: NOS, Omroep Brabant

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date over Packmee!

MELD JE AAN!

DOOS INPAKKEN EN GRATIS VERZENDEN

DOOS INPAKKEN EN GRATIS VERZENDEN

Kleding doneren met Packmee kost geen moeite, is milieuvriendelijk en heel eenvoudig. Kijk hier hoe het werkt.

Video bekijken

Packmee voor een beter milieu

Packmee voor een beter milieu

Met Packmee steun je niet alleen onze goede doelen, je draagt ook bij aan een duurzame wereld.

Help je ook mee?