Een alternatief voor de kledingbak

Vanaf nu is er naast de kledingbak een tweede manier om je kleding op een verantwoorde manier weg te doen: stuur je oude kleren gewoon per post naar Packmee. Dit scheelt een wandeling naar de kledingbak. Kleding, schoenen en huishoudelijk textiel, alles wat je niet meer leuk vindt of wat niet meer past, maar wel nog bruikbaar is, kun je nu gemakkelijk doneren voor het goede doel. Dat is veel beter dan je oude kleding weggooien. Zorg wel dat de spullen nog bruikbaar en in goede staat zijn!

Kleding doneren in een doos

Het doneren per kledingbak is vervangen. Packmee maakt doneren per post mogelijk. Je hebt een grote, stevige doos nodig. Dat kan een verhuisdoos zijn, een doos van een internetbestelling of gewoon een doos uit de winkel. Het belangrijkste is dat je de doos tot de rand toe vult met een flinke berg textiel en schoeisel. Hoe meer kleding je namelijk ineens doneert, hoe groter de opbrengst voor onze goede doelen KiKa en Kinderpostzegels.

Vergeet de Kledingbak, doneer per post

Vul de doos tot de rand, plak ‘m goed dicht en schrijf het antwoordnummer op de bovenkant of print het speciale verzendlabel. Vervolgens wacht je tot de pakketbezorger van PostNL een bestelling komt afleveren en geef je de doos gewoon mee. Gratis! Zo hoeft u niet naar de kledingbak toe. Je kunt de doos ook afgeven bij ieder postkantoor. Er is er altijd wel eentje in de buurt.

Sorteren en hergebruik kleding

Alle bruikbare kleding en schoeisel die Packmee via de post ontvangt, wordt ook echt hergebruikt. Wij verkopen het ingezamelde textiel aan gespecialiseerde sorteerbedrijven. Zij sorteren de kleding en versturen deze voor hergebruik naar bijvoorbeeld Oost-Europa, Afrika en Azië. Deze sorteerbedrijven verwerken jouw kleding op een verantwoorde en duurzame manier. Van de opbrengst uit het hergebruik van jouw kleding gaat minimaal 50 procent naar het goede doel.

Kledingbakken worden niet dagelijks geleegd

Waarom per post en niet in de kledingbak? Het voordeel van Packmee is dat je oude kleren in een doos beter zijn beschermd dan in een kledingbak. Aangezien kledingbakken in de buitenlucht staan en niet dagelijks worden geleegd, kan het Hollandse weer invloed hebben op de kwaliteit van de kleding. Daardoor bereikt kleding in een Packmee-doos de nieuwe eigenaar niet alleen in een betere staat, maar is ook de opbrengst hoger. Dat betekent dat er meer is voor het goede doel!

Packmee: de moderne manier van kleding doneren

Kleding inzamelen kan makkelijker dan doneren via een kledingbak. Kies voor de makkelijkste manier van kleding doneren en zamel textiel en schoenen in met Packmee! Lees meer!
 

VRAAG & ANTWOORD

VRAAG & ANTWOORD

Wil je meer weten? Heb je vragen over Packmee? De antwoorden vind je in onze FAQ.

FAQ lezen

Deel Packmee met je vrienden

Deel Packmee met je vrienden

Vertel je vrienden over Packmee! Hoe meer mensen er meedoen, hoe hoger onze bijdrage aan de toekomst van een kind.

Like ons op Facebook

DOOS INPAKKEN EN GRATIS VERZENDEN

DOOS INPAKKEN EN GRATIS VERZENDEN

Kleding doneren met Packmee kost geen moeite, is milieuvriendelijk en heel eenvoudig. Kijk hier hoe het werkt.

Video bekijken