kleding weggooien of is gebruikte kleding inleveren beter?

Kleding weggooien is doodzonde, vrijwel alle oude kleding kan namelijk worden hergebruikt. Kleding weggooien is daarom zonde en nog slecht voor het milieu ook. Je kunt beter je oude kleding inleveren.

Kleding weggooien is niet nodig, lever het in bij Packmee

Kleding weggooien is zonde en totaal niet duurzaam. Als je oude maar nog bruikbare kleren gratis naar Packmee stuurt, zorgen wij dat ze door andere mensen opnieuw gedragen worden, bijvoorbeeld in Oost-Europa of Afrika. Dat is toch een veel betere bestemming van je kleren dan de vuilnisbak? Door oude, maar nog goede kleren te laten hergebruiken, zorg je er ook voor dat hulpbronnen en het milieu gespaard worden: textiel wordt langer gebruikt en eindigt niet zo snel bij het afval. Dus niet je kleding weggooien maar doneren! 

Niet je Kleding weggooien maar doneren per post!

Alle kleding die nog bruikbaar is, stop je in een grote stevige doos die je helemaal tot de rand vult. Die doos stuur je gratis per post naar ons. Dat doe je gemakkelijk door je Packmee-doos mee te geven aan de pakketbezorger van PostNL als deze iets komt afleveren. Je kunt de doos ook afgeven bij ieder postkantoor. Er is er altijd wel een in de buurt.

Gebruikte kleding inleveren bij Packmee = steunen van goede doelen

Wij zamelen bruikbare kleding in en verkopen deze aan gespecialiseerde sorteerbedrijven. Deze sorteerbedrijven verwerken jouw kleding op een verantwoorde en duurzame manier. Van daaruit worden jouw kleren aan Oost-Europa, Azië en Afrika geleverd. De opbrengst van de verkoop gaat naar onze goede doelen KiKa en Kinderpostzegels. Je kunt er dus zeker van zijn dat je met jouw oude schoenen en kleding ook echt iemand helpt. Bovendien lever je een bijdrage aan een meer duurzame wereld: hoogwaardig hergebruik in plaats van afval. Je kunt dus beter je oude schoenen inleveren.

Geen Gebruikte kleding weggooien maar inleveren bij Packmee!

Kleding weggooien is zonde, doneer je bruikbare kleding met Packmee, de moderne manier van inzamelen. Veel beter dan kleding weggooien! Lees meer
 

VRAAG & ANTWOORD

VRAAG & ANTWOORD

Wil je meer weten? Heb je vragen over Packmee? De antwoorden vind je in onze FAQ.

FAQ lezen