kleding recycling met packmee

Kleding recycling is een bewustere keus dan weggooien. Kleding die nog bruikbaar is, hoort niet bij het huishoudelijk afval. Deze kleding kan namelijk nog heel goed opnieuw worden gedragen. Het grote voordeel van kleding recycling is dat de kleding zo langer in de productkringloop blijft. Hierdoor worden hulpbronnen efficiënter benut, blijft het milieu gespaard en wordt afval vermeden. Packmee zamelt daarom oude kleding in zodat mensen in Oost-Europa, Azië en Afrika deze kunnen dragen. Wij verkopen de kleding die we inzamelen aan gespecialiseerde sorteerbedrijven, die de kleding sorteren en zorgen dat het op de goede plaats terechtkomt. Van de opbrengst gaat ten minste 50 procent naar onze goede doelen KiKa en Kinderpostzegels.

Oude kleding recycling, Doe mee!

Meedoen met kleding recycling is heel eenvoudig: je kunt aan Packmee kleding afgeven door alle bruikbare kleren die je niet meer nodig hebt in een grote doos te stoppen. Zorg voor een grote, stevige doos en vul ‘m helemaal tot de rand. Hoe meer kleding en schoenen je ineens doneert, hoe hoger de opbrengst voor het goede doel.

Kleding hergebruiken per post!

Vervolgens wacht je totdat de pakketbezorger van PostNL een bestelling komt afleveren. Dan geef je de tot de rand gevulde doos gewoon mee. Gratis! Je kunt de doos ook afgeven bij ieder postkantoor. Er is er altijd wel eentje in de buurt. Zo zorg je dat jouw oude kleren en schoenen een duurzame bestemming krijgen én steun je goede doelen. Kleding recycling was nog nooit zo makkelijk!

kleding recycling doe je met Packmee

Kleding recycling kent alleen maar voordelen. Het is minder belastend voor het milieu en je steunt er goede doelen mee. Doneer dus je kleding met Packmee, de moderne manier van inzamelen! Kijk hier hoe het werkt