Bij Packmee gaat ten minste 50% naar het goede doel


Uit onderzoek is gebleken dat jaarlijks 100 miljoen kilo kleding en textiel bij het huishoudelijk afval belandt. Hier zit veel kleding bij die nog prima gedragen kan worden. Dat is natuurlijk zonde en nog slecht voor het milieu ook. Packmee heeft daarom een slim inzamelsysteem bedacht met lage overheadkosten. Wij kunnen daardoor garanderen dat ten minste 50 procent van onze opbrengst ten goede komt aan onze goede doelen Kinderpostzegels en KiKa.

Ons doel: meer dan 50% naar het goede doel

Hoe meer mensen met Packmee meedoen en hoe succesvoller Packmee wordt, des te sneller stijgt onze bijdrage aan het goede doel. Uiteindelijk willen we zelfs meer dan 50 procent van de behaalde winst aan KiKa en Kinderpostzegels doneren. Dat zou een uniek record zijn. Dus: meedoen en verder vertellen helpt enorm!

De meest milieuvriendelijk manier van kledinginzameling

Er waren nog nooit zo veel kartonnen dozen als tegenwoordig. Sinds de internethandel bloeit, stapelen de dozen zich op in huis en puilen de papiercontainers ervan uit. Ook bij een verhuizing zijn er veel dozen nodig. Met Packmee krijgt elke doos een tweede leven en wordt nog een keer zinvol gebruikt. Bovendien worden de ingezamelde dozen op milieuvriendelijke wijze gerecycled. Maar dat is nog niet alles.

Kledinginzameling zonder extra CO2-uitstoot

Wij maken bij het inzamelen gebruik van de bestaande fijnmazige netwerk van onze logistieke partner PostNL. Hierdoor veroorzaakt het Packmee-inzamelsysteem geen extra CO2-uitstoot. De pakketbezorger neemt de doos namelijk mee als hij toch al bij jou in de straat is om een pakket te bezorgen. De capaciteit van de vrachtwagens die anders leeg zouden terugrijden, wordt zo goed benut. Dat betekent op jaarbasis honderden tonnen aan CO2 die minder worden uitgestoten.

Kleding doneren met Packmee is dus drie keer goed:
  • Ten minste 50 procent van de winst die Packmee maakt, komt ten goede aan Stichting Kinderpostzegels en KiKa. Kinderpostzegels en KiKa maken verschil in een kinderleven.
  • Aangezien Packmee en PostNL samenwerken, hoeven er geen extra vrachtwagens te rijden om de gedoneerde kleding op te halen. Dat scheelt op
    jaarbasis heel veel CO2-uitstoot.
  • Kartonnen dozen worden opnieuw gebruikt en daarna gerecycled.

Deel Packmee met je vrienden

Deel Packmee met je vrienden

Vertel je vrienden over Packmee! Hoe meer mensen er meedoen, hoe hoger onze bijdrage aan de toekomst van een kind.

Like ons op Facebook

Packmee voor een beter milieu

Packmee voor een beter milieu

Met Packmee steun je niet alleen onze goede doelen, je draagt ook bij aan een duurzame wereld.

Help je ook mee?

VRAAG & ANTWOORD

VRAAG & ANTWOORD

Wil je meer weten? Heb je vragen over Packmee? De antwoorden vind je in onze FAQ.

FAQ lezen