Stichting Kinderpostzegels - Voor kinderen door kinderen

Stichting Kinderpostzegels Nederland is een kinderhulporganisatie met als motto: ´voor kinderen, door kinderen´. De jaarlijkse Kinderpostzegelactie vormt het visitekaartje van de organisatie. Meer dan 200.000 kinderen gaan dan eind september huis aan huis om kinderpostzegels, kaarten en pleisters te verkopen. Met de opbrengst hiervan steunt Kinderpostzegels jaarlijks honderden projecten in Nederland en in het buitenland. Hierin staan de veiligheid en ontwikkeling van kwetsbare kinderen centraal. Kinderpostzegels wil voor alle kinderen: goed onderwijs in een veilige omgeving. 

Bescherming van kinderen

Thuis is de plek waar je veilig bent. Waar je gezellig met elkaar kunt eten of waar je muziek kunt luisteren in je eigen kamer. Sommige kinderen hebben geen veilig thuis. Omdat hun ouders niet voor hen kunnen zorgen. Kinderpostzegels zet zich in om deze kinderen op te laten vangen in een gezinssituatie, zowel in Nederland als in het buitenland. Dat kan tijdelijk zijn of voor een langere periode. Zo steunt Kinderpostzegels pleegzorgboerderij Samen Thuis in Ferwert. Hier krijgen kinderen de ruimte om naar vermogen en in eigen tempo te groeien naar volwassenheid. Zij vinden er een plek om te rusten, liefde te ervaren en structuur te krijgen. Zij kunnen zichzelf zijn, zich vrij ontwikkelen en zich vooral veilig voelen. De tienjarige Tjerk heeft er zijn tweede thuis. Hij logeert er alleen in de weekenden. Door de week woont hij bij zijn ouders. Bekijk hier een filmpje over Tjerk 

Ontwikkeling van kinderen samen met Kinderpostzegels

Ieder kind heeft recht op onderwijs. En op een goede en veilige plek om te leren. Dat is immers bepalend voor de ontwikkeling van kinderen. Helaas is naar school gaan niet voor ieder kind vanzelfsprekend. In Nederland zijn er kinderen die extra steun nodig hebben op school omdat ze bijvoorbeeld een achterstand hebben. Wereldwijd zijn er nog veel kinderen die niet naar school kunnen. Zoals in Ethiopië, één van de armste landen ter wereld. Veel kinderen kunnen niet naar school, omdat ze moeten werken of omdat de dichtstbijzijnde school te ver weg is. De armoede en schadelijke traditionele praktijken, zoals kinderarbeid en meisjesbesnijdenis, vormen een groot probleem voor de ontwikkeling van het land.  Vaak zien ouders het belang van onderwijs voor hun kinderen niet in. De 10-jarige Abaynew woont samen met zijn ouders en zijn zusje in een verafgelegen berggebied in het noorden van Ethiopië. Hij wilde altijd al heel graag naar school, maar de dichtstbijzijnde school was te ver. Sinds kort gaat hij wel naar school in zijn dorp, die er dankzij Stichting Kinderpostzegels gebouwd is. Nu leert hij lezen en schrijven en maakt hij kans op een beter bestaan. Bekijk hier een filmpje over Abaynew. 

Door uw kleding en schoenen te doneren aan Packmee kunnen we nog meer kwetsbare kinderen aan een beter bestaan helpen. Dank u wel!

Meer informatie vind je op www.kinderpostzegels.nl

 

DOOS INPAKKEN EN GRATIS VERZENDEN

DOOS INPAKKEN EN GRATIS VERZENDEN

Kleding doneren met Packmee kost geen moeite, is milieuvriendelijk en heel eenvoudig. Kijk hier hoe het werkt.

Video bekijken