kleding recyclen met packmee

Kleding recyclen is een bewustere keus dan weggooien. Kleding die nog bruikbaar is, hoort niet bij het huishoudelijk afval. Deze kleding kan namelijk nog heel goed opnieuw worden gedragen. Het grote voordeel van kleding recyclen is dat de kleding zo langer in de productkringloop blijft. Hierdoor worden hulpbronnen efficiënter benut, blijft het milieu gespaard en wordt afval vermeden. Packmee zamelt daarom oude kleding in zodat mensen in Oost-Europa, Azië en Afrika deze kunnen dragen. Wij verkopen de kleding die we inzamelen aan gespecialiseerde sorteerbedrijven, die de kleding sorteren en zorgen dat het op de goede plaats terechtkomt. Van de opbrengst gaat ten minste 50 procent naar onze goede doelen KiKa en Kinderpostzegels.

Oude kleding recyclen, Doe mee!

Meedoen met kleding recyclen is heel eenvoudig: je kunt aan Packmee kleding afgeven door alle bruikbare kleren die je niet meer nodig hebt in een grote doos te stoppen. Zorg voor een grote, stevige doos en vul ‘m helemaal tot de rand. Hoe meer kleding en schoenen je ineens doneert, hoe hoger de opbrengst voor het goede doel.

Kleding hergebruiken per post!

Vervolgens wacht je totdat de pakketbezorger van PostNL een bestelling komt afleveren. Dan geef je de tot de rand gevulde doos gewoon mee. Gratis! Je kunt de doos ook afgeven bij ieder postkantoor. Er is er altijd wel eentje in de buurt. Zo zorg je dat jouw oude kleren en schoenen een duurzame bestemming krijgen én steun je goede doelen. Kleding recyclen was nog nooit zo makkelijk!

kleding recyclen doe je met Packmee

Kleding recyclen kent alleen maar voordelen. Het is minder belastend voor het milieu en je steunt er goede doelen mee. Doneer dus je kleding met Packmee, de moderne manier van inzamelen! Kijk hier hoe het werkt

VRAAG & ANTWOORD

VRAAG & ANTWOORD

Wil je meer weten? Heb je vragen over Packmee? De antwoorden vind je in onze FAQ.

FAQ lezen

Deel Packmee met je vrienden

Deel Packmee met je vrienden

Vertel je vrienden over Packmee! Hoe meer mensen er meedoen, hoe hoger onze bijdrage aan de toekomst van een kind.

Like ons op Facebook

DOOS INPAKKEN EN GRATIS VERZENDEN

DOOS INPAKKEN EN GRATIS VERZENDEN

Kleding doneren met Packmee kost geen moeite, is milieuvriendelijk en heel eenvoudig. Kijk hier hoe het werkt.

Video bekijken